jan
23

Idén lesz nyolc éve, hogy nem élek Magyarországon. Négy hónapja született a kislányom Londonban, belőle lesz kétnyelvű.

Ez a blog azért van, hogy dokumentáljon, emlékeztessen, segítsen, leírjon, kérdezzen. Mindenfélét összegyűjtök, ami azzal kapcsolatos, ahogyan magyarul és angolul megtanul.

A Minority Language at Home módszert próbáljuk meg követni, azaz itthon magyarul beszélünk (dehát nem igaz, mert munkáról például angol szavakkal kevert magyar nyelvtant használunk), amint elhagyjuk a házat, azaz "kint", angolul.

Mindenféle nehézség van máris születőben: csak magyarul meséljek, énekeljek, verseljek neki, vagy használjuk még azt a sok-sok angol nyelvű könyvet is, amit itt találunk. Persze egyből össze is dől az itthon magyarul, máshol angolul módszer. Mert nem lehet ellenállni a sok szépségnek.

Erről, ilyesmikről fogok írni: kétnyelvű lesz a gyerek, de hogyan. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavunkatadjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr463741855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása