feb
14

17 hónapos

Mivel nagyon sokmindent mond, nem tudom felsorolni, ezért csak az érdekesebbek:

- Állandóan megismétel szavakat, amik tetszenek neki, teljesen véletlenszerűen kiválasztva. Legjobban azok tetszenek neki, amikben kr vagy tr van egymás mellett: trikó, krém, crackers. Ezeket nagyon szépen kiejti, az r-t próbálja (a trikóban tudja) pörgetni

- Kétszavas mondatokat alkot magától (tőlem nem hallotta ebben az összetételben egyiket sem). "Mommy sit", "Mommy sing", "Jóéjt Daddy". 

- A cookie, kuka szavakkal teljesen fixált. Kukásautót lát vagy szemetet talál, azonnal kiabálja, hogy kuka! rohan a szemeteshez kidobni. A cookie-t mindenféle tésztára és édességre használja.

- Megszűnt az, hogy minden gyümölcsöt almának hív (apple), most már próbálja megismételni a rendes nevét

- Felismeri magát a tükörben, egyszer-kétszer magára mutatott: Hannah.

- Legújabb szavai: autó, cracker, cap, víz, tej, játszó, bibi(s), hab, hot, pee.

- az iPad-en a Zoo Alphabet-tel játszva múlt héten még csak megismételte a betűk nevét (és néha a hozzá tartozó szót, ha könnyű), de ezen a héten már próbálja kitalálni, mi a betű neve, még mielőtt kimondaná a hang magától. A Z-t és az U-t eltalálta (Zí, Jú). Amikor ismétli, hogy "owl", akkor ugyanúgy ejti, mint a játék, én viszont nem tudom akcentus nélkül kimondani ezt a szót vagy megismételni a szóban az o hangot.

A bejegyzés trackback címe:

https://szavunkatadjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr835079780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.