okt
9

Hannah megállás nélkül beszél attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitja a szemét reggel, vásárlás közben, itthon, utcán, autóban. Van, hogy elbóbiskol a kocsiban, és amikor felébresztem, egyből beszélni kezd, mint parlamenti képviselő, akit rajtakaptak az alváson. Idegenekkel is beszél, ha rámutat valamire, mond valami szót.

Nem túl sok érthetőt mond az eddig szokásos baba, lámpa, wawa, anya, mama(m) szavakon kívül.

kedvence most azt ismételgetni, hogy kapu, haló, blabla, vau.

az iPad Sirivel nagyon jó viszonyban van. Köszön neki, hogy "hiya", mire Siri közli, hogy "Hi" vagy a szokásos, nem értem szöveget, aminek nagyon örül Hannah és még jobban hallózik bele, amit Siri még kevésbé ért, ezért egyre többet beszél, amire Hannah azt hiszi, ez az igazi telefonálás. 

Nagyon nagyon jól ért meglepően bonyolult dolgokat.

1. Kb két hete a fürdőszoba legvégén voltam és a mellettünk levő hálószoba polcán alul volt a pizsamája. Mondtam neki, hogy ő közelebb van, hozza ide a pizsamát. Odament négykézláb és odahozta nekem. Pedig útközben még nagyon sok dolgot látott.

2. Megérti melyik könyvet hozza ide a játékai közül.

3. Megérti, melyik játékról beszélek (kockák, labda), mert megkeresi, ránéz vagy odahozza.

4. Nagyon jól babázik - ad neki enni, altatlja, megpuszilja (ha mondom neki, hogy etesse meg, akkor a szájába adja a tejet, ennivalót, ha mondom neki, hogy a baba álmos, lefekteti és mondja, hogy "tente" és "shhh")

Hannah két hete kaliforniába költözött, viszont egyelőre velem van, tehát többnyire csak magyart hall. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavunkatadjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr234829198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása