jan
31

gobble-gobble-moooooo_cover_w475.jpg_477x486

The Gobble Gobble MooooooTractor Book.

Háromféle könyvet készítenek ilyen kicsiknek:

- fekete fehér, nagy kontrasztos, vastaglapú

- tapogatós, vastaglapú

- hangos, vastaglapú

Az elmúlt pár hónap tapasztalatai alapján a tapogatós könyvek (ahol minden oldalba más anyag van varrva: bariszőr, puha bársony, selyem, csörgős filc) nem jelentettek neki még túl nagy élményt. Nem jött rá magától, hogy pont oda nyúljon (túl kicsi még ehhez), amikor meg rátettem a kezét, nem nagyon értette, miért.

A fekete-fehér könyvet szerette nézegetni, állítólag ezeket a dolgokat jobban látják még ekkora korban.

Interaktív hangoskönyvet nem használtunk még - nem volt még kedvem elemmel működő dolgokat kipróbálni és még kics ahhoz, hogy olyanokkal tisztában legyen: ha itt megnyomom, akkor hangot ad ki.

Azonban olyan mesék, amikben hangutánzó szavak, állathangok vannak, nagyon szórakoztatják. Ez a traktoros könyv arról szól, hogy a birka, a cica, a pulyka meg a tehén hogyan utánozzák a traktor egy-egy féle hangját (beindítás, gyorsulás, motor berregtetés stb) és számtalanszor végig tudja hallgatni, nézi hozzá a képeket.

Hasonló volt Petr Horacek könyve: A légy , amit szintén sok érdekes hanggal lehetett mesélni. Az első két mesélésnél nevetett is rajta.

Mindkettőt angolul meséltem, viszont a traktoros könyvet nagyon jól lehet magyarul is, úgy is működik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavunkatadjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr574036264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása